Mühürsüz Etler Sağlığı Tehdit Ediyor

Adanalı Kebap Ustasından Mühürsüz Et Uyarısı

Adana’nın meşhur kebapçısı Yaşar Aydın, mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğuna dikkat çekerek, “Mühürsüz etin ne olduğu belli değil. Bu nedenle mühürsüz et tüketmekten kaçınmalısınız.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan firmaların halk sağlığını tehdit ettiği konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Adana’da, birçok işletmede kebap harcında taşlık veya tek tırnaklı hayvan eti tespit edilirken, bu durum düzgün iş yapan kebapçıları da olumsuz etkiliyor. Kent genelinde bazı kasap ve restoranlarda satılan veya tüketilen mühürsüz etler sağlık riski oluşturuyor. Uzmanlar, mühürsüz etlerin kaynağının belirsiz olması nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

“Sağlık Her Şeyden Önemli”

Adana’nın kebap ustası Yaşar Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gerçek Adana kebabı erkek kuzu etiyle yapılır. Ben daima mühürlü et kullanırım. Etlerim mezbahada kesilir, kaçak kesim olmaz. Kesinlikle dana eti dişi erkek veya kuyruk yağı kullanmam. Sağlık her şeyden önemlidir. Yaptığınız işi gönül rahatlığıyla yapmalısınız.” ifadelerini kullandı.

“İmkansızlık Olmamalıdır”

Aydın, mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğunu ve kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığını vurgulayarak, “Bir işi tam yapmak gerekir. İmkansızlık ya da sağlıksızlık olmamalıdır. Tavuk kesimi ayrı, et kesimi ayrı, bıçaklar ayrı olmalıdır. Aksi takdirde ürünler çapraz bulaşa neden olabilir. Mühürsüz etler kaçak kesimi temsil eder. Bu etin içeriği belirsizdir. Vatandaşlar mühürsüz et tüketmemelidir.” şeklinde konuştu.

“Hijyen Önemlidir”

Aydın, Adana’nın marka değerini artırmak için işletmelerin hijyenik koşullarda hizmet vermesi gerektiğine dikkat çekerek, “Hijyen kurallarına uyulduğu sürece Adana kebabının lezzeti tartışılmaz, markamız daha da yükselir. Hijyen önemlidir. Sağlık her şeyden önemlidir. Bu ciddi bir iştir.” dedi.

“Temizlik Benim İçin Öncelikli”

Antalya’dan kebap yemeye gelen Kamile Aslan, “Adana kebabını ilk kez denedim ve çok beğendim. Herhangi bir mekana gittiğimde öncelikle hijyen ve temizliğe dikkat ederim. Hijyen benim için çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Müşterilerden Gökhan Aslanise de, hijyen kurallarına uyulmasının halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. – ADANA

Related Posts

Avrupa’da elektrik kesintisi: İspanya’da OHAL ilan edildi | “Dünyanın sonu mu geldi?”

İspanya ve Portekiz’in büyük bölümünde elektrik kesintileri nedeniyle ulusal acil durum ilan edildi. İspanya’da 30 bin polis görevlendirilirken, ülke genelinde OHAL ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki göçmen sayısını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her sene milyonlarca insanın terör ve yoksulluk nedeniyle doğdukları toprakları terk etmek zorunda kaldığını belirtti. Göçün nedeninin Batılı ülkeler olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye’de toplam 4 milyon 33 bin göçmen bulunduğunu açıkladı.

İran altyapısına dev siber saldırı girişimi

İran, ülkenin altyapısına yönelik kapsamlı bir siber saldırının engellendiğini duyurdu. Hükümet açıklamasında dün gerçekleşen saldırının “karmaşık ve kapsamlı” olduğu belirtildi.

Samsun’da heyelan: Anne kurtarıldı, 2’si çocuk 3 kişi hastanede

Samsun’da meydana gelen heyelanda bir akaryakıt istasyonunun üzerine kaya düştü. İstasyonun araç yıkama bölümünde bulunan bir aile göçük altında kaldı. Anne göçük altından yaralı olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Samsun Valisi Orhan Tavlı, baba ve iki çocuğunun da hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Bakan Yumaklı: 50 ton eritme peynirini imha ettik

Konya’da bir işletmede tespit edilen uygunsuzluk sonucu yaklaşık 50 ton eritme peynirinin imha edildi.

Artvin-Şavşat Karayolu heyelan nedeniyle kapandı

Artvin-Şavşat Karayolu’nun 25. kilometresinde art arda meydana gelen heyelen nedeniyle kapandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir