Türk Mutfağının Lezzet Şampiyonu: Antep Baklavası
Türk mutfağının Avrupa Birliği’nce tescil edilen ilk ürünü olan “Antep baklavası”, her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu yıl da sofralardaki yerini alacak.
Gaziantepli baklavacılar, Kurban Bayramı öncesinde gelen yoğun siparişleri yetiştirmek için şimdiden çalışmalarına başladı.
Günde 80 Tonluk Baklava Üretimi
Baklava ustası Ömer Faruk Çiftçi, medya mensuplarına yaptığı açıklamada, bayram öncesi artan talepleri karşılamak için yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini söyledi.
Çiftçi, üretimin normal zamanlarda 30 ton olduğunu ancak bayram döneminde bu miktarın iki katına, yani 60 tona çıktığını belirtti. Arife günü ise üretim miktarının 70-80 tonları bulduğunu dile getirdi. Üretilen baklavaların çoğunluğu yurt içi ve yurt dışına gönderilirken, geri kalan kısmı ise Gaziantepliler ve şehre gelen turistler tarafından tüketiliyor.
“Bayramda Şeker Düşer, Baklava İyileştirir”
Bayram öncesinde satışlarını durdurabildiklerini ifade eden Çiftçi, “Geleneksel yöntemlerle ve insan emeğiyle üretilen coğrafi işaretli baklavamız, en lezzetli haliyle sunulduğu için bazen talepleri karşılamak zor olabiliyor.” açıklamasında bulundu.
Çiftçi, “Bayramda kurban kesildikten sonra insanların enerjisi düşer, bu duruma karşılık baklava ile enerjilerini yükseltiyoruz.” şeklinde konuştu.